Mindenféle

Mindenféle

Majonéz Brumcsitól

2015. június 21. - brumcsi

A majonéz egy alapvető étel, rengeteg helyen megtalálható hogyan készül. Az én majonézem nem is igazi majonéz, lehet hogy közelebb áll a tartármártáshoz. De a lényeg hogy mi ezt hívjuk majonéznek, és bármikor készítem bármihez, pillanatok alatt elfogy. A legutóbbi vendégség esetén is a majonézes tojás fogyott el először... És természetesen Anyukámtól tanultam. :)

Hozzávalók szimpla adaghoz:

- 1 tojás

- kb fél deciliter étolaj (fontos hogy napraforgó legyen, nem lesz igazán finom olivaolajjal!)

- 1 evőkanál ecet

- egy nagy pohár tejföl

- bazsalikom

- oregánó

- 1 kiskanál cukor

- 1 kis evőkanál mustár

- só, bors

Elkészítés:

A tojást az olajjal és ecettel simára keverjük, majd feltesszük a tűzhelyre, és pont úgy járunk el, mintha tojásrántottát készítenénk. Addig sütjük, míg tojásrántotta jellegű nem lesz, ekkor levesszük a tűzhelyről. 

Összekeverjük a többi hozzávalóval, a fűszerek mennyiségét variálhatjuk, de nem kell sok egyikből sem. 

Tálalhatjuk rántott hús, sajt mellé, készíthetünk belőle majonézes tojássalátát. 

1 db apróra vágott hagymát és 2-3 db kis kockákra vágott krumplit belekeverve tökéletes majonézes krumplit kapunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelebrumcsitol.blog.hu/api/trackback/id/tr497562624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása