Mindenféle

Mindenféle

Sajtos szószban sült karfiol

2015. június 21. - brumcsi

Egyszer láttam egy ehhez hasonló receptet, de abban sok különleges hozzávaló volt, olyanok is amiket mi nem igazán kedvelünk, pl. érlelt sajtok. Valószínűleg rengeteg szinte ugyanilyen recept kering az interneten, de sosem árthat egyel több, illetve a saját receptlistámban mindenképpen szükségem van rá.

Nagyon egyszerű, kevés munkával elkészíthető ételről van szó, ami nekem nagyon fontos, hiszen egy kétéves kisfiút kell főzés közben is szórakoztatnom. Következzen a recept:

Hozzávalók:

- 1 karfiol

- 1 csomag tömlős sajt

- kb 5 dkg reszelt sajt (bármilyen lehet)

- kb 3-4 dl tejföl

- 1 tojás

- 1 evőkanál étolaj

- só, bors, szerecsendió, koriander

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt megfőzzük sós, korianderes, szerecsendiós vízben (nem kell sokáig főzni, elég ha roppanós lesz). Mialatt fő a karfiol elkészítjük az öntetet: simára keverjük a tejfölt, tömlős és reszelt sajtot, tojást, olajat, majd fűszerezzük is korianderrel és szerecsendióval (én mindkét fűszerből egészet veszek és itthon reszelem/töröm apróra frissen, így szerintem finomabb, de remek lesz ha egyből őröltet használunk).

Ha megfőtt a karfiol, betesszük a egy kisebb hőálló üvegtálba, majd ráöntjük a szószt is. Elegyengetjük hogy mindenhol befedje és egyenletes legyen a tálban. Mehet is a sütőbe, kb 30 percre 175 fokon alufóliával letakarva, majd 10 percre 220 fokon, elufólia nélkül. 

Többféleképpen tálalható, mi többször ettük könnyű vacsora gyanánt tükörtojással, de magába is, vagy akár egyszerű húsokkal is nagyon finom. Ha kicsit tartalmasabá szeretnénk tenni, rizst főzzünk hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelebrumcsitol.blog.hu/api/trackback/id/tr287562234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása