Mindenféle

Mindenféle

Padlizsánkrém

2015. június 21. - brumcsi

Ez is egy olyan étel, amit sokan sokféleképpen készítenek. Az enyém igazi különlegessége, hogy saját készítésű majonézt használok hozzá. Igazból a napokban készítettem először, korábban másoknál ettem csak. Azt kell mondanom, szerintem az enyém volt a legfinomabb! :) Hogy ezt honnan tudom? A kétéves kisfiam először azt mondta, ő nem kér a padlizsánkrémből. Megbeszéltük, hogy kóstolja meg, ha nem ízlik, nem kell többet enni, de minden ételt meg kell kóstolni. Ebbe beleegyezett, aminek a vége az lett, hogy másfél kiflit megevett a krémmel! 

Hozzávalók:

- 1 padlizsán

- 1 adag majonéz Brumcsitól

- 1 kis fej hagyma

- 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, betesszük a sütőbe 180 fokon 50 percre (alul-felül sütés). Mikor letelt az 50 perc, kivesszük a padlizsánt és megvárjuk míg kihűl. Amíg sült a padlizsán, bőven elkészíthető a majonéz is.

A kihűlt padlizsánok belsejét kikanalazzuk - elég könnyen elválik a héjától, majd leturmixoljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra zúzzuk. A padlizsánt, hagymát, fokhagymát belekeverjük a majonézbe, és készen is vagyunk. 

 padlizsankrem_es_auto.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelebrumcsitol.blog.hu/api/trackback/id/tr327562642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása