Ez is egy olyan étel, amit sokan sokféleképpen készítenek. Az enyém igazi különlegessége, hogy saját készítésű majonézt használok hozzá. Igazból a napokban készítettem először, korábban másoknál ettem csak. Azt kell mondanom, szerintem az enyém volt a legfinomabb! :) Hogy ezt honnan tudom? A kétéves kisfiam először azt mondta, ő nem kér a padlizsánkrémből. Megbeszéltük, hogy kóstolja meg, ha nem ízlik, nem kell többet enni, de minden ételt meg kell kóstolni. Ebbe beleegyezett, aminek a vége az lett, hogy másfél kiflit megevett a krémmel!
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 adag majonéz Brumcsitól
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt félbevágjuk, betesszük a sütőbe 180 fokon 50 percre (alul-felül sütés). Mikor letelt az 50 perc, kivesszük a padlizsánt és megvárjuk míg kihűl. Amíg sült a padlizsán, bőven elkészíthető a majonéz is.
A kihűlt padlizsánok belsejét kikanalazzuk - elég könnyen elválik a héjától, majd leturmixoljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra zúzzuk. A padlizsánt, hagymát, fokhagymát belekeverjük a majonézbe, és készen is vagyunk.