Régen (nagyon régen) tornász voltam, és olyan jó kis csapat voltunk, hogy habár eltelt 12 év, már szinte mindenki házas, gyereke van (1-2-3), teljesen mással foglalkozunk, azért úgy évente 1× összejárunk, dumálunk egy jót. Persze férjestül barátostul, gyerekestül. Eddig mindig az egyik edzőnk vállalta a házigazda szerepét (igen, az edzők is részt vesznek, azóta persze már tegeződünk, de Zoli bácsi tegezve is csak Zoli bácsi maradt :) ), de ő elköltözöttt Spanyolországba, úgyhogy én vállaltam be a házigazda szerepet. Na de mit készítsek ennyi embernek ami ha lehet előző nap elkészíthető? Legyen az orosz halas saláta amit anyósom szokott készíteni ha meglátogatjuk, és már régen el akartam én is készíteni!
Hozzávalók (ez egy jó nagy adag, egy nagy üvegtepsi lett tele):
- 2 halkonzerv (makréla)
- majonéz (kb 500g)
- 6 db krumpli
- 5 db sárgarépa
- 4 tojás
- 1 lilahagyma
- kapor/snidling
Elkészítés:
Krumplit, répát, tojást megfőzni, mindet lereszelni, a tojás fehérjét és sárgáját külön. Jöhet a rétegezés:
- reszelt krumpli (összes mennyiség fele)
- majonéz (vékonyan)
- hal (olaj nélkül, kicsit szétnyomkodva)
- hagyma (apróra vágva)
- hal olaja
- reszelt krumpli (maradék)
- majonéz (vékonyan)
- sárgarépa reszelve
- majonéz (vékonyan)
- tojásfehérje reszelve
- sok majonéz, "lezárjuk" az egészet
- tojássárgája reszelve
- díszités kapor, snidling, variálható
Ja, a tornászmúlt emlékére ez egy spárgázó tornász, ha valaki esetleg nem tudná azonnal :)
Köszi a fotót Soma!