Mindenféle

Mindenféle

Csigamese

2016. október 25. - brumcsi

Őszinte leszek, ezt a mesét akkor találtam ki, mikor a kisfiam nagyon szeretett volna mesét hallgatni, nekem pedig éppen semmi ötletem nem volt, fáradt is voltam, leginkább aludtam volna egyet, de biztos nem mesét szerettem volna kitalálni. A lényeg az volt, hogy minden helyen, ahol "ment, ment" szerepel, legalább 10-szer elmondtam hogy "ment, ment, ment..." - ezzel (őszintén bevallva) az időt húzva. De meglepetésemre a kisfiam imádta, azóta le is kellett rajzolnom neki, és gyakran kéri a "csigamesét".

Íme a mese:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis csiga. Ez a kis vidám csiga roppant kíváncsi volt, minden érdekelte a világon! Egyszer úgy döntött, ő útnak indul világot látni. Rengeteg sok ideig csak ment, ment, ment, száguldott ahogy tudott, hátha talál valami érdekeset a világban. De még délutánra sem talált semmi izgalmasat, ígyhát visszafordult. Ismét csak ment, ment, jó sokáig, egészen hazáig. 

img_0036.JPG

Másnap, újra útnak indult, de másik irányba. Ment, ment, mendegélt, egyszer csak elért egy hatalmas fűzfához. Nagyon elfáradt már, meg is éhezett a kis csiga. Ugyan nem ismerte a fűzfát, de megkóstolta a levelét. Nagyon finom volt! Addig majszolta a fűzfaleveleket, míg majdnem kipukkadt a hasa. Az jutott eszébe, hogy hazamegy, és megkérdezi sün barátját, nincs-e kedve neki is megkóstolni ezt a finomságot. 

img_0037.JPG

Útnak is indult hazafelé, ment, ment, ment, sietett ahogy csak egy csigától kitelik. Ahogy megérkezett, így szólt sün barátjához:

- Szia Sün barátom!

- Szia kis csiga, de jó hogy látlak!

- Képzeld, elindultam világot látni, és találtam egy különleges fát, szép, kövér hosszúkás levelekkel, amik nagyon-nagyon finomak. Nincs kedved eljönni és megkóstolni ezt a finomságot?

img_0038.JPG

A süni szívesen ment, így most ketten tették meg a hosszú-hosszú utat a fáig. Jó sokáig csak mentek, mentek, mendegéltek. Mikor végre odaértek, a süni is megkóstolta a leveleket, és ő is addig ette, míg majdnem kipukkadt. Azon kezdtek tanakodni, hogyan tudnák hazavinni a fűzfát, hogy otthon is ehessenek ebből a csemegéből. Sokáig gondolkodtak, de nem jutottak semmire. Végül úgy döntöttek, elmennek a bagolyhoz, ő igazán bölcs, biztosan tud nekik tanácsot adni. 

img_0039.JPG

 Útnak is indultak, de a bagoly nagyon messze lakott, úgyhogy sokáig csak mentek, mentek, közben vicceket meséltek egymásnak, illetve mindenféle történeteket. Végre megérkeztek a bagolyhoz. Elmondták neki mi járatban vannak, kérték, segítsen nekik.

img_0040_1.JPG

Nehéz kérdés volt ez, a bagoly is csak ingatta a fejét, gondolkozott, gondolkozott, törte a fejét, majd így szólt: 

- Kedves Csiga és Süni! Nagyon nehéz kérdést tettetek fel, de sajnos úgy gondolom, a fát nem tudjátok hazavinni. Ellenben Ti magatok odaköltözhettek a fához!

A csiga és a süni nagyon megörültek a válasznak, eddig ez eszükbe sem jutott. Hálásan megköszönték a bagolynak a segítséget, majd útnak indultak vissza a fűzfához. Ismét mentek, mentek, mentek, mendegéltek, végre visszaértek. Újra belakmároztak a fűzfa leveleiből, majd elaludtak. 

Másnap el is kezdtek házat építeni. De olyat, amitbe egy ből hárman, nyuszi barátjukkal együtt költözhetnek be. Ugyan a nyuszi még nem tudott semmiről, de olyan jó barátok voltak, hogy biztosak voltak benne, a nyuszi velük költözik. Nemsokára fel is épült a ház, majd elindultak haza - a régi otthonuk felé.

img_0041.JPG

Mentek, mentek, mentek mendegéltek, mire hazaértek, a nyuszi már nagyon várta őket. Elmondták neki minden kalandjukat, baglyostul, házépítésestül, és megkérdezték, odaköltözne-e velük. A nyuszi boldogan igent mondott, és már el is ugrált hogy összepakolja a hátizsákját. Amint készen lett, útnak indultak.

img_0042.JPG

Mentek, mentek, mendegéltek, mígnem megérkeztek a házikóhoz. A nyuszinak is nagyon tetszett a ház, magkóstolta a fűzfa levelét, és azt is finomnak találta! Kezükbe vett egy nagy marék levelet, így mentek be a házba és mialatt kipakoltak, addigi is végig a finom leveleket majszolták. 

img_0043.JPG

Mire kipakoltak, jól elfáradtak, lefeküldtek aludni új otthonukban.

Máig is a fűzfa tövében élnek, ha meg nem haltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelebrumcsitol.blog.hu/api/trackback/id/tr778311760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása